Trwa ładowanie...
bDBcIAkB

Notowania

Przejdź na

Twarde negocjacje firm z galeriami. Grycan: jak powiedzą nie, to powiemy "arrivederci"

- Obecnie większość czasu spędzamy na negocjacjach stawek czynszów w galeriach handlowych — zdradził Zbigniew Grycan, twórca marki "Grycan Lody od Pokoleń". Gość programu "Money. To się liczy" przyznał, że jego firma dogadała się już z kilkoma galeriami i podpisano aneksy do umów. - Jak galerie powiedzą nie, to my powiemy "arrivederci" — mówi Grycan. Zbigniew Grycan zdradził w programie, że przez ponad dwa miesiące zamrożenia działalności, firma straciła olbrzymią liczbę wpływów, a straty są bardzo duże. Zapytany o ewentualny wzrost cen, Zbigniew Grycan podkreślił, że nie zamierza rekompensować strat podnoszeniem cen, tylko wzrostem obrotów i liczbą klientów.

30-06-2020
Tagi:
Tranksrypcja:Wiele mówi się o tym, że właściciele galerii handlowych nie ...
rozwiń
Czy wy podejmowaliście ten temat? Tam gdzie jesteście.
Panie redaktorze. Akurat trafił pan w dziesiątkę, bo w tej chwili głównie spędzamy czas na negocjacjach i na rozmowach z galeriami.
Ja ich częściowo rozgrzeszam i rozumiem, bo te galerie w większości prawie wszystkie są wybudowane w kredycie.
I oni mają raty, spłaty do banku i tak dalej.
Ale może gdyby zastosować to moje hasło małą łyżeczką. Ale to w takim razie rozumiem, że jakoś na razie te rozmowy przełomu nie przyniosły?
Nie, w kilku już galeriach dogadaliśmy się, podpisaliśmy aneksy do umów, a dalej jestem dobrej myśli, że będziemy w galeriach i dojdziemy do konsensusu.
A jak powiedzą nie? Nie będzie obniżek. To pan powie z kolei do widzenia?
Jak powiedzą do widzenia, to my powiemy arrivederci.
345 reakcji
194
51
100
Podziel się
Komentarze (100)
04-07-2020
olekI tak ma juz ceny za wysokie!!!!!!!!!!!!
zobacz więcej komentarzy (100)
bDBcIAkN
KOMENTARZE
(100)
olek
7 miesięcy temu
I tak ma juz ceny za wysokie!!!!!!!!!!!!
Obserwator
7 miesięcy temu
Za kulkę niedobrego sorbetu żądać 4 zł to gruba przesada. Niech spada, nikt nie będzie po nim płakał.
rozsądny
7 miesięcy temu
Kupię gdy nie będzie używał do produkcji syropu glukozo-fruktozowego i oleju palmowego . Nie zamierzam za swoje pieniądze niszczyć zdrowie
bDBcIAlf
J23,5
7 miesięcy temu
Koral , Zielona Budka , Grycan , Kwaśniak , Justynka i inni, to firmy , które 40-50 lat temu produkowały lody metodą rzemieślniczą . Metoda ta była obarczona dużym niebezpieczeństwem zatrucia salmonellą . Algida , Nestle , Ice Cream , Augusto , Kilargo i inni , to przedsiębiorstwa produkujące lody metodą przemysłową w procesie której , zminimalizowano możliwość zatrucia. Obecnie jest znikomy procent cukierników produkujących lody w sposób tradycyjny , stosują zaś te same komponenty chemiczne , co konkurencja przemysłowa. Ci którzy opanowali ten rynek , kręcą lody wyłącznie w sposób przemysłowy . Nie wszyscy przyznają się do tego i powołują się na tradycje. Jedynym i zasadniczym problemem jest kwestia ceny . U potentatów , którzy opanowali rynek dużych marketów , cena lodów jest 5-8-krotnie niższa niż u powołujących się na tradycje . Jak to zwykle bywa , rynek i klient zweryfikują lodowy biznes ...
Bzyk
7 miesięcy temu
Niech zamyka i spada.
...
Następna strona